cu zmeura, Desert, Dulciuri, Patiserie, Rulade

Rulada de cacao si zmeura

O alta rulada delicioasa. De data aceasta cu o cremă lejeră de ciocolata și cu gust plăcut de zmeură. Această ruladă este foarte gustoasă si usor de pregatit 😋❤️ precum “Rulada de ciocolata“, “Rulada cu crema de ciocolata alba si zmeura” ” Rulada de vanilie si capsuni” si “Rulada tiramisu” .

⏲ Timp de preparare : 2 h

🍽 Portii : 1 rulada (8-10 felii)

 

Ingrediente :

  • Blat :
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 2 lg faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie dupa gust
  • Crema
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte 
  • zmeura dupa necesitate

Modul de preparare :

Dupa cum v-am obisnuit deja prima data incingem cuptorul la 200 °C și ne ocupăm de blat. Mixăm bine albușurile cu un praf de sare până își dublează volumul. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până obținem o spumă tare ca cea pentru bezea. Adăugăm gălbenușurile și esența de vanilie și continuăm să mixăm.

Pas rețetă Ruladă de ciocolată cu zmeură 1 fotografie

Punem făină, cacao și praful de copt cernute și amestecăm ușor de sus în jos cu o spatulă. Punem compozița în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 10-15 minute.

 

Pas rețetă Ruladă de ciocolată cu zmeură 2 fotografie

 

Luăm blatul cu tot cu hârtia de copt îl rulăm. Punem deasupra un prosop umed și curat de bucătărie și rulăm rulada în prosop. Îl lăsăm până se răcește. (se face aceasta operație pentru ca blatul să nu se usuce, să fie ușor la rulat și să rămână pufos).

Între timp pregătim și crema : punem la încălzit frișca la foc mic și adăugăm ciocolata mărunțită și amestecăm până se va topi. Transferam într-un bol și lăsăm să se răcească. Mixăm ușor până obținem o cremă pufoasă de ciocolata. Puneți deoparte 3 lg pentru a orna.

 

Scoatem rulada și o desfacem cu grijă de pe hârtia de copt și întindem crema pe toată suprafața (lăsați 1 cm liber pe margine). Punem deasupra câte bucăți de zmeură. Rulăm din nou și o punem într-o peliculă alimentară și o strângem bine. Lăsăm la frigider pentru 2 ore și apoi o punem orna. Ornăm cu frișca și cremă de ciocolată pusă deoparte. Sper să o încercați. Poftă bună 🙂😉
Pas rețetă Ruladă de ciocolată cu zmeură 5 fotografiePas rețetă Ruladă de ciocolată cu zmeură 5 fotografie
 
Tips :
🔹 zmeura se poate inlocui cu visine din compot sau congelate, capsuni, cirese sau afine

Bună!! ❤😊  Iţi multumesc pentru vizită! Comentariile sunt bine-venite. 😉😍 Dacă  îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti  pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”,   iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete). 😊😉 Deasemenea ma gasesti si pe Instagram si You tube .

 

Leave a comment