Dacă vreți sa impresionați musafiri cu ceva special, această rețetă este perfectă. ☺️😍 Este un fel principal foarte gustos care merită tot efortul depus 😉. Alături de o garnitură de pireu de cartofi și o salată de varză este fenomenală. Sper să vă placă.😊😉
Igrediente :
- 1, 500g ceafă de porc
- 500g ciuperci champignon
- 300g bacon
- 3 căței de usturoi
- 2 lg ulei
- sare
- piper
- praf de usturoi
- 3 cepe
- 2 tije apio (țelină verde)
- 2 morcovi
- 100ml vin alb
Mod de preparare :
Încingem cuptorul la 180° și ne ocupăm de umplutură. Luăm o ceapă, o tăiem julien și o călim împreună cu usturoiul tocat și cu două linguri de ulei. Spălăm și tăiem felii ciupercile și le punem peste ceapă. Dăm la foc rapid până încep să se prăjească, apoi lăsăm să se răcească.
Luăm ceafa de porc și facem felii subțiri (mie mi-au ieșit 3 felii de 25cm și am făcut două rulade).
Pe tocător punem întâi feliile de bacon (eu l-am împletit, dar nu este necesar dacă nu aveți timp), apoi carnea condimentată cu piper și praf de usturoi.
Împărțim compoziția de ciuperci (pentru că eu am făcut două rulade, dar puteți face o singură ruladă dacă reușiți 😉), o rulăm cu grijă.
Punem ruladă (rulade în cazul de față) în tăvi, adăugăm și legumele tăiate bucăți mari împreună cu vinul (dacă nu aveți vin, puteți adauga apă sau supă de legume) și dăm tava la cuptor pentru aproximativ 3 ore, la 180°. Cealalta rulada este fara bacon.
După două ore- două ore jumătate verificați dacă sunt fierte legumele și le scoateți, cu puțină zeamă lăsată de la carne. Acestea le vom blendui și vom face un sos pentru carne.
Punem tava în cuptor și lăsăm să se rumenească frumos (doar dacă carnea e coaptă). Dacă carnea nu e coaptă mai lăsați tava acoperită la cuptor până se coace.
Este o ruladă foarte gustoasă care merge de minune cu un pireu de cartofi sau cartofi la cuptor și o salată de varză 😋😉. Sper să vă placă și să o încercați măcar o dată.😊
Poftă bună !!!
Puteti incerca si “Rulada din muschi de porc”
sau “Rulada din piept de pui cu trattkantarelle”
Bună!! 🙂 🙂 Iţi multumesc pentru vizită! 🙂 Comentariile sunt bine-venite. 🙂Dacă îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”, iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete) 😉 😉
1 thought on “Ceafă de porc umplută cu ciuperci champignon”