Primul fel

Raci în sos de roșii

Racii au o carne foarte  dulce, bogata in proteine si saraca in grasimi. De la raci se consuma doar carnea din clesti si din coada. Racii contin omega-3 si nu contin carbohidrati ceea ce ii face si mai valorosi pentru consum. Impreuna cu sosul de rosii sunt foarte gustosi.

Raci în sos de roșii

Ingrediente pentru 3 persoane:

  • 1 kg de raci prefierţi
  • 400g sos de roșii
  • 400g roșii în bulion
  • 5 caţei de usturoi
  • 1 linguriță busuioc
  • 1 linguriță oregano
  • 2 frunze de dafin
  • 3 lg de ulei
  • 3 lg de zahăr
  • 5 fire de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Întâi ne ocupăm de sos: punem toate ingredientele (cu excepția racilor şi usturoiul pe care  îi lăsăm la urmă)  într-o tigaie încăpătoare şi lăsăm sa fiarbă 20-30 de minute la foc mic.

Raci în sos de roșii

Racii îi curățăm, le rupem capul pe care îl aruncăm, scoatem carnea din coada şi păstrăm doar clești cei mai groși.

Adăugăm carnea şi clești de la raci impreuna cu usturoiul pisat în sos şi mai lăsăm 10 minute. Punem patrunjelul tocat marunt si stingem focul.

Poftă bună!!!

**aceasta reteta poate fi  si un sos foarte gustos pentru  paste.

Raci în sos de roșii

 

Leave a comment