Ştiam această rețetă de la mama. Este simplu de făcut: un pui bine condimentat pus pe o sticlă şi copt la cuptor. Va avea o carne fragedă şi o piele crocantă. Eu l-am făcut cu cartofi la cuptor.

Ingrediente:
- un pui circa 1kg
- sare
- piper
- 1 linguriță boia dulce de ardei
- 1 linguriță praf de usturoi
- 2 lg de ulei + 2 lg de ulei pentru legume
- 1 kg de cartofi
- 3 morcovi
Mod de preparare:
Prima data încingem cuptorul la 180°.
Spălăm puiul şi îl curățăm de eventualele pene sau tulei. Amestecăm într-un bol toate condimentele şi cu ajutorul unei pensule ungem bine puiul.

Curățăm şi tăiem legumele pe care le condimentăm cu sare, piper, usturoi praf şi cu 2 lg de ulei. Punem puiul pe sticla curata, fără etichetă şi umplem sticla cu apă. În acest mod evităm sa nu se spargă sticla. Punem sticla cu pui într-o tavă în care așezăm şi legumele. Dăm ușor tava la cuptor pentru o oră. Eu am pus o folie de aluminiu doar peste legume sa nu se ardă. Când s-au copt legumele si puiul dăm folia deoparte şi mai lăsăm 10 minute sa se rumenească. Daca puiul este destul de rumenit, il puteti scoate si sa lasati doar legumele.
Serviti cald cu mămăliguță şi sos de usturoi.
Poftă bună!!!
**dacă nu vreţi legume în tavă, adăugați apă în tavă ca sa nu se ardă zeamă care curge de pe pui.
**folosiți ce condimente vă plac.
Pentru sos de usturoi aveti link-ul aici.

Like this:
Like Loading...
Related
Published by gatesccumimiplace
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace
Delicios 👍 👏👏👏😘
LikeLike
Mulțumesc!!!😍
LikeLike