Pentru prima data când încerc acest tip de ruladă, dar nu va fi ultima oară. 😉 Cea mai gustoasă ruladă pe care am încercat-o vreo dată. 😋😋 Minunată 🙂

🍽 portii: 1 rulada
⏲ 2h
Ingrediente :
- Blat :
- 4 oua
- 4 lg zahar
- 4 lg faina alba
- 1/2 lingurita åpraf de copt
- 1 praf desare
- esenta de vanilie
- colorant alimentar rosu
- Crema :
- 150 g frisca lichida
- 100 g ciocolata alba
- 100 g mascarpone
- 200 g zmeura congelata
- 3 lg zahar
- esenta de vanilie
Modul de preparare:
Prima dată încingem cuptorul la 180 ° C și tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt și pregătim blatul. Mixăm albușurile cu un praf de sare până își dublează volumul, apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până obținem o spumă ca la bezea. Adăugăm gălbenușurile și esența de vanilie și amestecăm bine.
Punem făină și praful de copt cerute și amestecăm cu grijă de jos în sus cu ajutorul unei spatule. Împărțim în două această compoziție și în una amestecăm colorantul alimentar (pune colorant în funcție de cât de colorat vreți să fie). Punem ambele compoziții în două poshuri și punem în tavă alternănd una “albă, una roz…” până umplem tava. Dăm la cuptor pentru 12-15 minute.
Luăm blatul cu tot cu hârtia de copt îl rulăm. Punem deasupra un prosop umed și curat de bucătărie și rulăm rulada în prosop. Îl lăsăm până se răcește. (se face această operație pentru ca blatul să nu se usuce și ușor la rulat, și să rămână pufos).
Pregătim crema: topim ciocolată la baie-marin. Adăugăm mascarpone și mixăm bine. Separat mixăm frișcă și o adăugăm treptat peste crema de ciocolată (când aceasta s-a răcit) și amestecăm ușor.
Într-o olicică punem zmeura cu zahărul și lăsăm până va deveni ca o dulceață. Dăm printr-o sită pentru a elimina semințele.
Scoatem cu grijă rulada de pe hârtia de copt și întindem crema pe toată suprafața (lăsați 1 cm la margine), și deasupra punem zmeura. Rulăm cu grijă și o strângem într-o pelicula pentru câteva ore apoi o ornăm. Poftă bună.
Daca va place desertul cu cafea, tiramisu, aici aveti si reteta de “Rulada tiramisu” dar si reteta de “Tiramisu“.
Bună!! 
Iţi multumesc pentru vizită! Comentariile sunt bine-venite. 
Dacă îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”, iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete). 
Deasemenea ma gasesti si pe Instagram si You tube .
Like this:
Like Loading...
Related
Published by gatesccumimiplace
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace
1 thought on “Rulada cu crema de ciocolata alba si zmeura”