La fel ca si “Rulada de ciocolata” sau “Rulada cu crema de ciocolata alba si zmeura” acest desert este foarte apetisant și ușor de preparat. 🙂❤️

🍽 Portii 1 rulada (10 felii)
⏲ 2h
Ingrediente :
- Blat :
- 4 oua
- 4 lg zahar
- 4 lg faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- un praf de sare
- Crema:
- 200 g capsuni proaspete
- 250 ml frisca lichida
- 1 lg zahar pudra
- esenta de vanilie dupa gust
Modul de preparare :
Încingem cuptorul la 180 °C și tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Mixăm bine albușurile cu un praf de sare până își dublează volumul. Adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până obținem o spumă ca la bezea. Adăugăm gălbenușurile și amestecăm bine. Punem făină și praful de copt cerute și amestecăm de sus în jos cu o spatulă.
Luăm 2 lg din compoziția și adăugăm 1 lg de cacao și amestecăm bine. Acesta o punem într-un posh și tăiem foarte puțin. Facem câteva linii ondulate sau ce doriți voi. (se poate omite acest procedeu daca nu aveti timp și faceți doar blatul). Punem deasupra compoziția pentru blat și întindem pe toată suprafața tăvii. Dăm tava la cuptor pentru 10-13 minute.
Luăm blatul cu tot cu hârtia de copt îl rulăm. Punem deasupra un prosop umed și curat de bucătărie și rulăm rulada în prosop. Îl lăsăm până se răcește. (se face aceasta operație pentru ca blatul să nu se usuce și ușor la rulat, și să rămână pufos).
Pregătim crema : mixăm frișca cu zahărul pudră până aceasta devine fermă. Căpșunile le tăiem cubulețe.
Scoatem rulada și o desfacem cu grijă de pe hârtia de copt, întindem frișca și deasupra punem căpșunile. Rulăm din nou și o punem într-o peliculă alimentară și o strângem bine. Lăsăm la frigider pentru 2 ore și apoi o punem orna. Sper să o încercați. Poftă bună 🙂😉
Daca sunteti fani cafea puteti incerca si aceasta “Rulada tiramisu“.
Tips :
🔹 puteti inlocui capsunile cu zmeura sau afine
Bună!! 
Iţi multumesc pentru vizită! Comentariile sunt bine-venite. 
Dacă îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”, iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete). 
Deasemenea ma gasesti si pe Instagram si You tube .
Like this:
Like Loading...
Related
Published by gatesccumimiplace
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace