Vă este poftă de ceva dulce, preferați prăjiturile făcute în casa dar nu aveți timpul necesar? Aceasta este rețeta potrivita. Se face foarte ușor si poate fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 200g făină
- 150g zahăr
- 5 lg ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 esența de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 3 lg cacao+5lg de apă
- Glazură:
- 70g ciocolată amăruie
- 25g unt
- 3 lg lapte
- 50g alune
Mod de preparare:
Întâi tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi încingem cuptorul la 180°.
Separăm ouăle și albușul îl batem bine cu un praf de sare pana işi dublează volumul. Adăugăm treptat cate o lingură de zahăr şi zahărul vanilat continuând să mixăm. La sfârșit punem esența de vanilie.
Trebuie să vă iasă o spuma fermă, albă şi lucioasă. Adăugăm gălbenușurile bătute bine cu uleiul (trebuie sa fie puțin albicioase şi sa işi dubleze volumul), continuând să amestecăm încet.
Punem faină şi praful de copt cernute, treptat (în 2-3 ture) amestecând ușor cu o spatulă. Punem deoparte 5 linguri din compoziția obţinută şi punem cacaoa amestecată cu apă (trebuie sa va iasă ca o cremă, mai adăugați apă dacă e necesar).
Punem întâi crema de albușuri în tavă, apoi cu o lingură punem crema de cacao şi cu ajutorul unei furculițe amestecăm ușor de jos în sus.
Dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Facem testul scobitorii şi dacă e copt scoatem din cuptor şi lăsăm să se răcească.
Pregătim glazura : punem ciocolata să se topească la baie-marie. Când s-a topit adăugăm untul, laptele şi amestecăm energic până devine o glazură lucioasă.
O punem incet peste chec şi o întindem ușor. Presărăm deasupra alunele mărunțite şi prăjite.
Poftă bună!!
Incercati si “Chec pufos cu cacao”
Published by gatesccumimiplace
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace
4 thoughts on “Chec cu glazură de ciocolată și alune”