Desert, Dulciuri

Chec cu glazură de ciocolată și alune

Vă este poftă de ceva dulce, preferați prăjiturile făcute în casa dar nu aveți timpul necesar? Aceasta este rețeta potrivita. Se face foarte ușor si poate fi pe placul tuturor.

 

imag0614.jpg

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 200g făină
  • 150g zahăr
  • 5 lg ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 esența de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 lg cacao+5lg de apă
  • Glazură:
  • 70g ciocolată amăruie
  • 25g unt
  • 3 lg lapte
  • 50g alune

Mod de preparare:

Întâi tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi încingem cuptorul la 180°.

Separăm ouăle și albușul îl batem bine cu un praf de sare pana işi dublează volumul. Adăugăm treptat cate o lingură de zahăr şi zahărul vanilat continuând să mixăm. La sfârșit punem esența de vanilie.

imag0581_1.jpg

Trebuie să vă iasă o spuma fermă, albă şi lucioasă. Adăugăm gălbenușurile bătute bine cu uleiul (trebuie sa fie puțin albicioase şi sa işi dubleze volumul), continuând să amestecăm încet.

imag0582_1.jpg

Punem faină şi praful de copt cernute, treptat (în 2-3 ture) amestecând ușor cu o spatulă. Punem deoparte 5 linguri din compoziția obţinută şi punem cacaoa amestecată cu apă (trebuie sa va iasă ca o cremă, mai adăugați apă dacă e necesar).

imag0583_1.jpg

Punem întâi crema de albușuri în tavă, apoi cu o lingură punem crema de cacao şi cu ajutorul unei furculițe amestecăm ușor de jos în sus.

Dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Facem testul scobitorii şi dacă e copt scoatem din cuptor şi lăsăm să se răcească.

imag0586_1.jpg

Pregătim glazura : punem ciocolata să se topească la baie-marie. Când s-a topit adăugăm untul, laptele şi amestecăm energic până devine o glazură lucioasă.

O punem incet peste chec şi o întindem ușor. Presărăm deasupra alunele mărunțite şi prăjite.

imag0594.jpg

Poftă bună!!

Incercati  si “Chec pufos cu cacao” 

Chec pufos cu cacao

 

 

4 thoughts on “Chec cu glazură de ciocolată și alune”

Leave a comment