Ingrediente:
- 600g piept de pui
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 2 tije de ţelina verde
- 1 bucată de rădăcină de ţelina
- 1 praz (doar partea albă)
- 1 ceapă
- o legătură de leuștean
- 5 fire de pătrunjel
- 2 lg de ulei
- 600g iaurt grecesc
- 1 gălbenuș
- sare
Mod de preparare:
Pentru inceput fierbem pieptul de pui cu apă şi puțină sare împreună cu tija de la ţelina verde.
Ceapa, ardeii si prazul le tocăm mărunt, iar morcovul şi rădăcină de ţelina le dăm pe răzătoarea mică. Aceste legume le călim cu două linguri de ulei şi 100ml apă la foc mic până se inmoaie.
Scoatem pieptul de pui şi îl tăiem şuviţe subțiri. Strecurăm apa în care a fiert carnea şi punem deoparte tija de ţelină (eu nu am folosit-o).
În zeama strecurată punem pieptul de pui şi legumele călite şi lăsăm la foc mic.
Într-un bol mare punem iaurtul şi gălbenușul şi amestecăm bine cu ajutorul unui tel. Treptat adăugăm cate un polonic din zeama de la ciorbă amestecând continu (astfel evitam sa se taie ciorba, iaurtul se strange la temperatura mare). Apoi punem totul în oala cu ciorbă si adăugăm leusteanul şi pătrunjelul tocate mărunt. Mai lăsăm sa dea un clocot, iar dupa 5 minute stingem focul.
**folositi ardei rosu , da putina culoare la ciorba (eu nu am avut si am folosit ce am avut)
**daca va place mai acra ciorba mai adaugati zeama de lamaie, bors sau otet, ce va place mai mult. Ciorba va fi deja acra de la iaurt.
Published by gatesccumimiplace
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace
Yammmy. …😉😉
LikeLike
Prea bun 👍 😘 👏
LikeLike