Cu ciocolata, Desert, Dulciuri

Prajitura Boema

Pentru cine adora ciocolata si prajiturile bine insiropate am pregatit aceasta prajitura. 🙂 ❤ Ca si Prajitura Amandina sunt printre prăjiturile mele preferate din copilărie, dar și acuma.😍😊Numai ca sunt facute de mine si sunt mult mai delicioase 😉 😉 ❤ ❤ ❤  Cu un blat de cacao bine însiropat și o cremă lejeră de ciocolată această prăjitură este minunată. 😊 Pentru cine tine post sau este vegan aici gasiti si varianta de Boema vegana. 🙂 😉 😉 

Ingrediente: 

Blat :
  • 6 buc ouă
  • 6 lg zahăr
  • 6 lg făină (120 g)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 lg cacao
  • 1 praf sare
  • după gust esență de rom

Cremă :

  • 400 ml frișcă lichidă
  • 350 g ciocolata 55% cacao
Glazură:
  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 250 g ciocolată 60 % cacao
Sirop :
  • 500 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 5 lg praf de ciocolată (Nesquik)
 
Ornat:
  • 500 g frișcă lichidă
  • 3 lg zahăr pudră
  • 200 g cremă de brânză (dacă nu va place se poate renunța)
  • 4-5 picături zeamă de lămâie

Modul de preparare : 

 
  1. După cum știți prima data încingem cuptorul la 180 °C și ne ocupăm de blat. Mixăm cu un praf de sare ouăle până își dublează volumul. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până obținem își va tripla volumul.

    Pas rețetă Prăjitura Boema 1 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 1 fotografie
  2. Adăugăm treptat făină, cacaoa și praful de copt cernute și amestecăm ușor de sus în jos cu o spatulă. Punem compozița în tavă de 30 /15 cm și dăm la cuptor pentru 40 de minute. Facem testul scobitori și lăsăm să se răcească în cuptor cu ușa între deschisă.

    Pas rețetă Prăjitura Boema 2 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 2 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 2 fotografie
  3. Pregătim crema: punem frișca la încălzit (nu lăsați să fiarbă) și adăugăm ciocolata mărunțită și amestecăm până se va topi. Transferam într-un bol și lăsăm să se răcească. Mixăm ușor până obținem o cremă pufoasă.

    Pas rețetă Prăjitura Boema 3 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 3 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 3 fotografie
  4. Pregătim și siropul : caramelizăm zahărul, apoi adăugăm apa și lăsăm la foc mic până se va topi tot caramelul. Lăsam să se răcească. Adăugăm praful de ciocolată și romul și amestecăm.

  5. Glazura : punem apa și zahărul într-o olicica și lăsăm la foc potrivit până începe să fiarbă. Adăugăm ciocolata mărunțită și amestecăm până obtineţi o cremă fina.

    Pas rețetă Prăjitura Boema 5 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 5 fotografie
  6. Tăiem blatul în 24 de bucăți și le punem pe hârtiuțe de brioșe. Însiropăm fiecare bucată. Încercați să puneți tot siropul. Pare mult dar vă garantez ca nu o să va pară rău. (doar dacă nu vă plac foarte însiropate puteți pune și mai puțin). Deasupra pune câte o lingură de glazură pe fiecare prăjiturică.

    Pas rețetă Prăjitura Boema 6 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 6 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 6 fotografie
  7. Dăm la frigider pentru 20 de minute. Punem crema într-un posh și facem câte un cerc pe fiecare prăjiturică. Mixăm frișca cu zahărul pudră, zeama de lămâie. Adăugăm crema de brânză. Ornăm și dăm la rece. Poftă bună.

    Pas rețetă Prăjitura Boema 7 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 7 fotografiePas rețetă Prăjitura Boema 7 fotografie
  8. Tips : 💠înainte să o seviti scoateți prajiturelele la temperatura camerei cu 20 de minute.

    Mai jos aveti si reteta video pas cu pas 🙂 

Bună!! ❤😊  Iţi multumesc pentru vizită! Comentariile sunt bine-venite. 😉😍 Dacă  îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti  pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”,   iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete). 😊😉 Deasemenea ma gasesti si pe Instagram si You tube .

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s