Pentru cine adora ciocolata si prajiturile bine insiropate am pregatit aceasta prajitura. 🙂 ❤ Ca si Prajitura Amandina sunt printre prăjiturile mele preferate din copilărie, dar și acuma.😍😊Numai ca sunt facute de mine si sunt mult mai delicioase 😉 😉 ❤ ❤ ❤ Cu un blat de cacao bine însiropat și o cremă lejeră de ciocolată această prăjitură este minunată. 😊 Pentru cine tine post sau este vegan aici gasiti si varianta de Boema vegana. 🙂 😉 😉
Ingrediente:
Blat :
6 buc ouă
6 lg zahăr
6 lg făină (120 g)
1 linguriță praf de copt
3 lg cacao
1 praf sare
după gust esență de rom
Cremă :
400 ml frișcă lichidă
350 g ciocolata 55% cacao
Glazură:
200 ml apă
100 g zahăr
250 g ciocolată 60 % cacao
Sirop :
500 ml apă
100 g zahăr
5 lg praf de ciocolată (Nesquik)
Ornat:
500 g frișcă lichidă
3 lg zahăr pudră
200 g cremă de brânză (dacă nu va place se poate renunța)
4-5 picături zeamă de lămâie
Modul de preparare :
După cum știți prima data încingem cuptorul la 180 °C și ne ocupăm de blat. Mixăm cu un praf de sare ouăle până își dublează volumul. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până obținem își va tripla volumul.
Adăugăm treptat făină, cacaoa și praful de copt cernute și amestecăm ușor de sus în jos cu o spatulă. Punem compozița în tavă de 30 /15 cm și dăm la cuptor pentru 40 de minute. Facem testul scobitori și lăsăm să se răcească în cuptor cu ușa între deschisă.
Pregătim crema: punem frișca la încălzit (nu lăsați să fiarbă) și adăugăm ciocolata mărunțită și amestecăm până se va topi. Transferam într-un bol și lăsăm să se răcească. Mixăm ușor până obținem o cremă pufoasă.
Pregătim și siropul : caramelizăm zahărul, apoi adăugăm apa și lăsăm la foc mic până se va topi tot caramelul. Lăsam să se răcească. Adăugăm praful de ciocolată și romul și amestecăm.
Glazura : punem apa și zahărul într-o olicica și lăsăm la foc potrivit până începe să fiarbă. Adăugăm ciocolata mărunțită și amestecăm până obtineţi o cremă fina.
Tăiem blatul în 24 de bucăți și le punem pe hârtiuțe de brioșe. Însiropăm fiecare bucată. Încercați să puneți tot siropul. Pare mult dar vă garantez ca nu o să va pară rău. (doar dacă nu vă plac foarte însiropate puteți pune și mai puțin). Deasupra pune câte o lingură de glazură pe fiecare prăjiturică.
Dăm la frigider pentru 20 de minute. Punem crema într-un posh și facem câte un cerc pe fiecare prăjiturică. Mixăm frișca cu zahărul pudră, zeama de lămâie. Adăugăm crema de brânză. Ornăm și dăm la rece. Poftă bună.
Tips : 💠înainte să o seviti scoateți prajiturelele la temperatura camerei cu 20 de minute.
Mai jos aveti si reteta video pas cu pas 🙂
Bună!! Iţi multumesc pentru vizită! Comentariile sunt bine-venite. Dacă îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”, iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete). Deasemenea ma gasesti si pe Instagram si You tube .
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace