Un tort ❤️ mai special cu un blat pufos și umed de cacao, cu o cremă lejeră de mascarpone și multe fructe de pădure 😍 și căpșuni 🍓.
Ingredientele necesare :
- Pentru blat :
- 8 ouă
- 8 lg de zahăr
- 8 lg ulei
- 200 g făină
- 50 g cacao
- 1/2 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- esență de rom
- Pentru cremă avem nevoie de :
- 350 ml frișcă lichidă
- 250 g mascarpone
- 3-4 lg zahăr pudră
- esență de vanilie
- 100 g căpșuni
- 200 g fructe de pădure
- Pentru sirop :
- 100 g zahăr
- 300 ml apă
- 3 lg praf de ciocolată
- esență de rom
- Pentru ornat am folosit :
- 500 ml frișcă lichidă
- 100 g cremă de brânză
- 2-3 lg zahăr pudră
- culoare roșie alimentară
- ➕ 10 căpșunele
- ➕ 60 g ciocolata albă
Mod de preparare :
După cum obișnuiesc sa fac întotdeauna, prima dată încingem cuptorul la 180° și tapetam o tavă cu 28 cm diametru cu hârtie de copt sau ungem cu ulei și tapetam cu puțină făină.
Mixam albușurile cu un praf de sare pana își dublează volumul. Adăugăm treptat câte o lingura de zahăr continuând să mixam, până obținem o spumă tare ca cea pentru bezea.
Adăugăm gălbenușurile care sunt amestecate cu uleiul, esenta de rom și continuăm să mixam.
Punem treptat cacaoa, făină și praful de copt cernute și amestecăm ușor de sus în jos cu o spatula.
Punem compoziția în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Facem testul scobitori și lăsăm să se răcească în coptor cu ușa între deschisa.
Când acesta s-a răcit am făcut decupat cu grijă o inimă. 😉❤️
Înainte să pregătim crema, ne vom ocupa de căpșunele. Topim ciocolata albă, punem scobitori în căpșuni și le băgăm cu grijă în ciocolată. Le infingem într-un burete sau orice altceva și le dam la frigider.
Pregătim siropul : punem într-o olicica zaharul cu apa și lăsăm până se va topi zaharul. Adăugăm praful de ciocolată și amestecăm bine. După ce se răcește punem puțină esență de rom.
Pregătim crema : mixam bine frișca cu zaharul pudră, apoi adăugăm mascarpone si esenta de vanilie.
Tăiem cubulețe mărunte căpșunile și pregătim fructele de pădure.
Ansamblarea :
Tăiem blatul in patru părți egale.
Luam primul blat, îl însiropăm, întindem 2-3 lg de cremă și pun pe deasupra fructe asortate. Vezi imaginile de mai jos ⤵️.
Continuăm până când terminăm cu ultimul blat pe care îl însiropăm. Dăm la rece pentru 15-30 de minute.
Am mixat frișca cu zahărul pudră, am adăugat crema de brânză (opriți câteva linguri din această cremă albă pentru ornat). Am pus colorant alimentar roșu până am obținut culoarea roz. 😉
Am “îmbrăcat” tortul cu această cremă și am făcut câteva rozete albe și roz pe marginea tortului . Am ornat cu căpșuni și inimioare din ciocolata albă.
💠dacă aveți o tavă în formă de inimă o puteți folosi.
💠dacă folosiți frișcă indulcita, nu mai e adăugați zahăr pudră, doar dacă vă place mai dulce.
💠puteți orna după cum vă place 😉
Bună!! 🙂 🙂 Iţi multumesc pentru vizită! 🙂 Comentariile sunt bine-venite. 🙂 Dacă îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”, iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete). 😉 😉