Răcituri sau piftie, o rețetă tradițională de sărbători și nu numai. 😍 E pentru prima dată când încerc răcituri din curcan, practic prima oră când încerc răcituri din pasăre 😁. Am avut o aripă, care este destul de mare și mi-au ieșit două castronașe 😋😊. Îndeajuns să îmi potolesc pofta de răcituri. 😉😋 Am folosit și puțină gelatină, ca să fiu siguă că se leagă. Este foarte gustoasă și chiar fără grăsime. 😋😋😉

Ingrediente:
- 1 aripă de curcan
- 10g de gelatină +50ml apă
- 4 căței de usturoi
- sare
- piper
Modul de preparare este la fel ca și racitura de porc.
Tăiem aripa în două și punem la fiert într-o oală în care punem apă și puțină sare (apa trebuie să fie cu 1cm-2cm deasupra cărnii). Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 2 ore, până carnea cade de pe os.

După ce s-a fiert scoatem carnea, lăsăm să se răcească puțin, apoi o dăm jos de pe oase și o așezăm frumos în castronașe (eu am dat la o parte pielea pentru că mi se părea prea grasă 😉). Înainte sa pun carnea în castronașe eu am ornat cu pătrunjel și ardei roșu, dar nu este necesar.
Hidratăm gelatină : punem într-un bol gelatină și 50ml apă, amestecam bine și lăsăm câteva minute.
nfd
In apa care a fiert carnea punem usturoiul pisat, gelatina, potrivim de sare și piper și o strecuram.
Cu ajutorul unui polonic împărțim zeama în castronașe. Lăsăm să se răcească și apoi punem la frigider peste noapte.
Se poate servi cu hrean sau cu piper.
Poftă bună!!!!

Bună!! 🙂 🙂 Iţi multumesc pentru vizită! 🙂 Comentariile sunt bine-venite. 🙂Dacă îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”, iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete) 😉 😉
Like this:
Like Loading...
Related
Published by gatesccumimiplace
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace
1 thought on “Răcituri (piftie) din curcan”