Cui nu ii plac crochetele din carne?? De când am descoperit această rețetă, mereu le pregătesc așa. In tigaie sau chiar la cuptor sunt foarte moi și gustoase. Noua ne place alaturi de o delicioasa salata de couscous .
Ingrediente :
1kg piept de pui
6 cartofi
2 morcovi
4-5 căței de usturoi
3 ouă
1 bucată de rădăcină de țelină
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
1 linguriță amidon de porumb
sare
piper
Mod de preparare :
Pieptul de pui îl tăiem mărunt la cuțit (dar puteți să și tocați sau sa cumpărați direct carne tocată din piept de pui).
Legumele le dăm pe răzătoarea mică, doar cartofii ii stoarcem.
Punem toate într-un bol împreună cu usturoiul pisat, pătrunjelul și mărarul tocat mărunt, ouăle, amidonul de porumb (sau cortofi) condimentăm cu sare și piper și amestecăm bine.
Încingem o tigaie cu ulei și între timp pregătim crochetele, apoi le prăjim bine pe toate părțile la foc potrivit.
Le scoatem pe șervețele sa absoarbă uleiul în exces și le puteți servi.
Bună!! 🙂 🙂 Iţi multumesc pentru vizită! 🙂Comentariile sunt bine-venite. 🙂Dacă îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”, iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete) 😉 😉.
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace