Daca va place mancare cat mai simpla si nu mai stiti cum sa gatiti pieptul de pui, aceasta este o reteta foarte usoara. Eu îl pregatesc cand sunt pe fuga, las întreg, îl condimentezi și într-o tigaie bine încinsă, fără ulei îl gătesc pentru câteva minute. Iesă foarte fraged, moale și suculent. 🙂 😉

Ingrediente :
- 1kg piept de pui (eu am avut 3 jumătăți)
- praf de usturoi
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Întâi punem o tigaie pe foc și o încingem bine.
Condimentăm pieptul de pui cu sare, piper, puțin praf de usturoi, punem puțin ulei pe fiecare bucată și “masăm” pieptul de pui ca să pătrundă condimentele în carne.

Il punem în tigaie la foc potrivit și lăsăm pe fiecare parte câte 6-7 minute, depinde cât de groasă este carnea.

Dacă vreți puteți pune capac primele 3 minute, eu nu obișnuiesc pentru că pe întorc de mai multe ori pe ambele părți.
Puteți servi cu o “Salată de cous cous”

sau alături de “Cartofi rumeni la cuptor”

sau “Cous cous cu legume”

sau pur și simplu cu o salată verde.
Poftă bună!!!
Bună!! 🙂 🙂 Iţi multumesc pentru vizită! 🙂Comentariile sunt bine-venite. 🙂Dacă îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”, iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete) 😉 😉
Like this:
Like Loading...
Related
Published by gatesccumimiplace
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace
1 thought on “Piept de pui la tigaie”