O garnitura clasica și foarte gustoasa, preferat de la mic la mare. Foarte ușor de realizat, nu trebuie decât curățați, tăiați, condimentați și puși în cuptor și gata Mai simplu de atât? 😜😉

Ingrediente :
- 1kg de cartofi
- praf de usturoi
- sare
- piper
- 5lg ulei
Mod de preparare :
După ce curățăm și spălăm cartofi, ii tăiem felii și îi clătim și ii lăsăm în apă rece pentru 30 de minute.(în tot acest timp putem aprinde cuptorul la 200°). În așa fel vom elimina excesul de amidon și cartofii vor fi mai crocanți.
Punem feliile de cartofi într-o tavă, ii condimentăm cu sare, piper, usturoi praf, ulei și amestecăm bine. Dăm tava la cuptor (acoperită cu o folie de aluminiu) pentru 30 de minute. Dăm folia la oparte și mai lăsăm 10 minute să se rumenească.
nfd
mde
Poftă bună !!!
**dați cuptorul la maxim până începe să se încingă bine, apoi lăsați la 200°.

Bună!! 🙂 🙂 Iţi multumesc pentru vizită! 🙂 Comentariile sunt bine-venite. 🙂Dacă îți plac şi te-au inspirat preparatele mele, poți sa ma urmaresti pe pagina de facebook “Gatesc cum imi place”, iar dacă vrei sa primești rețetele mele, imi poți da un Follow (e important sa iţi scrii adresa de e-mail daca vrei sa primesti noile retete) 😉 😉
Like this:
Like Loading...
Related
Published by gatesccumimiplace
Pasiunea mea pentru gatit am descoperit-o de mai bine de doi ani, deși cred că talentul era dinainte. Ador sa fac prăjituri și torturi dar în special îmi place sa le decorez deși nu am făcut nici un curs. Am exersat rețelele și astfel din greșelile făcute am invatat sa le fac până când preparatul a fost pe placul meu și al familiei.
În urma cu doi ani mi-am creat acest blog , aici a început povestea mea unde începusem sa îmi scriu rețetele mele personalizate. “Împinsă” de la spate de preferințele familiei mele legate de mancare, am început ușor ușor sa prind curaj în ale gătitului și astfel am adaugat un plus de savoare în rețete. În acest fel, reușeam sa îmi multumesc familia, dar și pe cei care ne călcau pragul casei iar la final eram mulțumită și încântată vazand că preparatele mele erau apreciate.
La început am fost sceptica, indiferent pentru cine am gătit, familie, prieteni sau doar pentru mine, mereu am avut o temere ca la final va fi un dezastru culinar. Nu a fost mereu perfect, însă familia mi-a fost mereu alături . Nu mai spun cat de mult îmi creștea inima, atunci cand prajitura făcută cu drag pentru ei era un dezastru iar fetele mele mâncau cu plăcere din ea spunând cat de gustoasa e. Era poate, cea mai mare încurajare pe care o puteam primi, astfel că încercările mele de a face o reteta gustoasa dar si aratoasa pe farfurie nu erau în zadar.
As putea spune că imaginația și creativitatea sunt “ingredientele” mele secrete pentru a avea o rețetă de succes și inevitabil le-am folosit din plin, de multe ori fără sa îmi dau seama cat de usor aceste “ingrediente” pot fi cheia spre succes.
Ma găsiți și pe canalul meu de YouTube
Dar si pe instagram .
View all posts by gatesccumimiplace
3 thoughts on “Cartofi rumeni la cuptor”