Aperitiv, Cu ciuperci, Cu legume, Feluri principale, Primul fel

Ciuperci champignon trase la tigaie

O rețetă foarte gustoasă şi sănătoasă. Foarte simplu si ușor de făcut cu doar câteva ingrediente. Poate fi servită ca atare cu o mămăliguță şi sos de usturoi, sau ca o garnitură.

img_20190701_182929.jpg

Ingrediente pentru doua persoane:

  • 500g ciuperci champignon
  • 3 caţei de usturoi
  • 4-5 fire de pătrunjel
  • 4 lg de ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curățăm ciupercile de pământ cu un prosop curat și le tăiem felii. Eu nu le spăl niciodată pentru că absorb prea multă apă. Timpul de coacere va fi mai lung  pentru că vor lăsa prea multă zeamă (iar noi nu vrem această). Işi vor pierde din vitamine şi nu vor fi la fel de gustoase.

img_20190701_180220.jpg

Încingem bine o tigaie cu ulei adăugăm ciupercile şi le facem la foc iute (până încep să se prăjească), amestecând din când în când. Punem usturoiul tocat mărunt sau pisat, pătrunjelul, potrivim de sare şi piper şi mai lăsăm 2 minute.

Serviţi calde.

Poftă bună!!

Ciuperci champignon trase la tigaie

Advertisement

1 thought on “Ciuperci champignon trase la tigaie”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s